štvrtok 10. mája 2007

Ivo Aštar Benda - 2001, 2005, 2007

Ivo Aštar Benda je medzi lokálnymi pomätencami pomerne výraznou postavičkou. Dostal som sa k zopár skvelým dokumentom mapujúcim jeho vývoj.

2001: CT2: Prescas
Jeden z prvnich rozhovoru s duchovnim vudcem Vesmirnych lidi v televizi, tentokrat s Janem Krausem v diskusnim poradu Ceske televize Prescas.

20072002: Muze za to zelatina aneb report o vyprave za prorokem
V kazdem z nas hlodal jisty cervik pochybnosti o tom jestli snad cela vec neni jen velmi daleko dotazenou recesi za kterou stoji Ivo A. Benda (dale jen Mily Ivo), ktery se denne bavi nad tim kolik lidi navstevuje jejich stranky a kolik lidi veri ze:
  1. Vesmirni skutecne existuji
  2. to MI mysli vazne.
Jakmile jsme se dozvedeli o moznosti setkat se s MI osobne, samozrejme jsme nevahali ani minutu a zorganizovali jsme vypravu ze ktere je tenhle report. Brali jsme to jako ohromnou zabavu, pripravili jsme se na 5 hodin nasili na mozkovych bunkach a mysleli si ze nas nemuze nic prekvapit. Jaky omyl...

2005: STV: Pre a Proti - Žijú medzi nami Mimozemšťania?
Sú lietajúce taniere rafinované vesmírne lode alebo len meteorologické javy?
Sú tajomné kruhy v obilí odkazmi bytostí z iných planét alebo len výtvormi pozemských recesistov?
Navštevujú našu planétu Mimozemšťania, unášajú ľudí a robia s nimi pokusy?

PRE: Ing. Ivo Benda, Miroslav Karlík
PROTI: RNDr. Igor Kapišinský CSc., RNDr. Ľubomír Valenčík CSc.

Na začiatku diskutovali Miroslav Karlík a Igor Kapišinský, v druhej časti prišiel Ivo Benda a Ľubomír Valenčík. Záznam je nanešťastie len z druhej časti relácie. Po tejto relácii sa natáčalo Pod lampou, kam Kapišinský prišiel kvalitne zničený.

Update: Výprava za prorokom sa konala v roku 2002, vďaka za upozornenie Viliamovi Búrovi a upresnenie priamemu účastníkovi Martinovi 'Plawa' Dohnalovi.

[Reflex]

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

ten posledny odkaz NEODPORUCAM citat v praci. sef strati posledne iluzie o vasej pracovnej vykonnosti

Andrej povedal(a)...

Myslis Zelatinu alebo Reflex?

Anonymný povedal(a)...

Ten posledný odkaz nie je z roku 2007, ale 2002. Našiel som ho pred pár rokmi na českej Wikipédii.

Máte nejaké čerstvé novinky? Pred pár rokmi boli v Bratislave vylepené reklamy na paneloch, skoro som odpadol, keď som ich uvidel; teraz už len občas nájdem samolepku s adresami webov "vesmírní lidé" a "andělé světla" (na oboch doménach je rovnaký obsah).

Andrej povedal(a)...

Odkaz preverujem. Odkedy nechodím do práce verejnou dopravou tak nemám o Aštarových plagátoch prehľad.

Andrej povedal(a)...

Odkaz preverený, výprava za prorokom bola skutočne v roku 2002. Ďakujem za upozornenie.

Anonymný povedal(a)...

Laska a svetlo nech Vas sprevadza po vsetky veky vekou.Amen.Astarova laska je velka ,staci se mu jen oddat a otevrit mu srdce...ten kdo ho ma zavrene saha do pekel..nikdy vam nic Astar Seran neudelal,co by ste si neprali..tak neni tady duvod omlouvat nekoho ,kdo vi milovat i nevedomych.Mneli by ste dekovat i kdyz o to Vesmirni nestoji.Mnejte se hezky.Ester

Andrej povedal(a)...

Ester,
za bodkou a ciarkou sa pise medzera. Pred bodkou a ciarkou sa nikdy nepise medzera.
Vo vasej vypovedi je par pre mna nepochopitelnych vyjadreni, ale aj tak Vam za Vase zelania dakujem.

Anonymný povedal(a)...

Neznam Iva Bendu osobne,ale je to
nekdo, koho se da milovat. Protoze
je pres neho transmitovano hodne
moudrosti a moudrost vzdy chodi
s laskou a silou. On ma vsechno,
protoze ze sebe dava vsechno. Dava
sameho sebe, svuj zivot a cas. On
muze, protoze je mu dano. A komu
neni shury dano v apatyce nekoupi,
ze ano vazeni pratele.A protoze je mu dano shury, se chce podelit,
tak berte dokud je cas

Anonymný povedal(a)...

P. Ivo Benda alias Aštar, je laciný pomatenec velikého kalibru.Jedná se o choromyslného cvoka ,který se sám ustanovil vůdcem sekty vesmírných lidí.Takových pomatenců tu v minulosti bylo, a nejspíš ještě bude.Jen mě bolí ta skutečnost, že se najde veliký počet svedených duší, kteří těmto idiotům bezmezně věří.Říkám to zcela otevřeně.Pan Ivo Benda je choromyslný Idiot, který hlásá idiotský nesmysl o vesmírných lidech, a samozvaně se prohlašuje za kontaktéra a vůdce této debilní a choré sekty..!!!!!!!!!!

Anonymný povedal(a)...

Maštaľ Benda,či ako sa ten imbecil nazýva a jeho banda pomätencov po mestách po celom Slovensku vylepujú tie svoje sračky. Robia škodu na zástavkách spojov a človek si nemôže pozrieť ani kedy mu ide buss. Dokonca spamujú E-mail schránky. Hlavne, že si môžeme prečítať imbecilne zdelenia o akýchsi ,,vesmírnych ľuďoch". Už myslím na DISCOVERY bol dokument o podobných idiotoch a keď sekty dosiahli vrchol , proste sa vyvraždili. Samozrejme pred tým stihli narobiť poriadne škody na majetku a na životoch pr: Japonsko ... Stačilo im získať obšírnejšie
finančné zdroje. Alebo nahúčkali divadelného herca, čo sa nechal porobiť na totálneho idiota. Začal šíriť novú vieru, tiež spojenie s čahrami, machrami a láskou. Sektu viedol asi 2 roky a predchádzalo tomu veľké sebazaprenie a časté šaškovanie na ulici pred ľuďmi. Keď bol dokument u konca, oznámil svojim stúpencom, pomerne veľké stádo idiotov pdbne ako Vesmirní lidé, že to bol len pokus a blaf. Ani si nedokážete predstaviť, čo všetko si s daným stádom mohol robiť a čo stvárali po odhalení. Za šírením lásky sa môže skrývať obrovské zlo a mal by proti tomu už niekto zakročiť, kým to neprerastie cez ...