utorok 15. marca 2005

váájemsíej

Pred časom začali vedľa bratislavskej YMCA stavať novú budovu. Povolenie mali na 8 nadzemných podlaží (alebo poschodí, s príbehom to nesúvisí). Základy začali budovať ako pre 30-poschodovú budovu.
Pamiatkari a obyvatelia okolitých domov začali vyskakovať, mesto rozhodlo že základy si môžu stavať aké chcú a že môžu zakročiť až keď porušia povolenie, t.j. postavia viac ako 8 podlaží.
Firma zatiaľ uzavrela zmluvy na predaj bytov až po 30-te poschodie.
Mesto zase že je to síce svinstvo ale že to nie je voči mestu protiprávne a že s tým môžu niečo robiť až keď postavia viac ako 8 podlaží.
Domček rástol a teraz som v nejakých bratislavských novinách videl nákresy nového domu a článok o tom že sa investor a mesto dohodli.
Investor ustúpi zo svojho zámeru postaviť 30-poschodovú budovu (s vyhliadkovou terasou na najvyššom poschodí) na povolenie pre 8-poschodovú. Mesto ustúpi zo svojho zámeru zbúrať budovu. Dohodli sa na 20-poschodovom dome.

Poučenie?
Nebojte sa porušovať zákony! Musíte to však robiť vo veľkom! Keď si postavíte na svojom pozemku garáž, prinátia vás ju zbúrať. Keď si postavíte namiesto 8-poschodvého domu 20-poschodový, pochvália vás, lebo ste si nepostavili 30-poschodový.

Logika? Size matters.

Žiadne komentáre: