štvrtok 16. decembra 2004

Joel: Camels and Rubber Duckies

When you're setting a price, you're sending a signal. If your competitor's software ranges in price from about $100 to about $500, and you decide, heck, my product is about in the middle of the road, so I'll sell it for $300, well, what message do you think you're sending to your customers? You're telling them that you think your software is 'eh.' I have a better idea: charge $1350. Now your customers will think, 'oh, man, that stuff has to be the cat's whiskers since they're charging mad coin for it!'

[ joelonsoftware ]

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Andrej, idem pisat po slovensky ak chces aby som pisal inak daj mi vediet. Precital som ten clanok co si tu nalinkoval. velmi velmi zaujimavy, obzvlast teraz ked pripravujem spustenie predaja na mojom webe.

Mozno by bolo zaujimave rozprudit ti debatu o tom ako predavat umelecke diela cez internet. Nemas chut sa do toho pustit pokukat na internete a pisat o tom do tvojho blogu? Mozno by to prilakalo viac ludi a mne by sa to hodilo :-))))

V kazdom pripade nieco s touto ekonomikou a predajom cez inte je zaujimava tema, v poslednom case hladam ako inac nez cez PayPal prijmat peniaze cez internet.

Co by si na to povedal? Ak by z toho mal mat nieco aj Google tak by sme mali asi pisat anglicky a mozno by to prilakalo viac ludi.

-richo-
www.piskoftak.com

Andrej povedal(a)...

Tento blog zatiaľ čítajú ľudkovia ktorí vedia aj po slovensky aj po anglicky, takže no problemo písať slovensky.
Joelove články sú z 90% veľmi zaujímavé čítanie, chlapík zjavne vie o čom hovorí. Jednak pracoval v M$ (neviem či je to bug alebo feature) a druhak vlastní malú firmu a vie niečo o pricing strategy keďže zatiaľ neskrachoval.
Predaj diel po inete je zaujímavá vec, ale nemám absolútne čas sa venovať nejakému výskumu. Ak máš ale nejakých známych čo predávajú cez inet, kľudne im pošli linku na tento post a nech sa tu vyjadria hoc aj po anglicky (viď vyššie).
K príjimaniu peňazí cez inet len toľko že si môžeš spraviť tzv. Merchant Account v banke a máš po problémoch (a aj po časti peňazí lebo MA nie je zadara). Dobrá vec je služba Wester Union-u s názvom BidPay len tam je vyslovene uvedené že sa to používa len na platbu za aukcie. Cez BidPay som posielal peniažky za ebay aukciu do USA a nebol s tým žiadny problém. Človiečikovi na druhú stranu prišiel šek. Viem, nie je to veľmi elektronické, musí s tým šekom ísť do banky, ale možno sa to tam dá v BudPay nastaviť aby ti to poslali na kreditku.

Anonymný povedal(a)...

Ked uz si tu tak piseme: Tu anglictinu som mal na mysle hlavne z hladiska Google.

A pises ze namas cas robit vyzkum na inete, skoda mal som pocit (z roznorodosti tovjim prispevkom v tomoto blogu) ze surfujes celkom dost.

-richo-
www.piskoftak.com

Andrej povedal(a)...

I use this blog mainly as some kind of extended, commented and public accessible bookmark service. The problem is that I have no time to write a longer articles.
Short articles and some translations from English to Slovak (also published elsewhere) are here, but mainly this is the public bookmark service.

Anonymný povedal(a)...

You know that is kind of pity, if you would write few lines a day with your thought, opinions as addition to that bookmarks it would be much more interesting, I guess.

You not going to replace Slashdot, don't you?

-richo-
www.piskoftak.com

Andrej povedal(a)...

Sometimes I manage to write some comments, check out blog and you'll surely find some [0][1][2][3][4][5][6][7][8][9][A][B][C][D][E][F] of them.