sobota 13. júna 2009

Generátor animovaných gifov

Pri editovaní včerajšieho postu o online video downloaderi a konvertore som potreboval niečo na spučenie troch JPG súborov do jedného GIF-u. Samozrejme animovaného. Dá sa to spraviť v GIMPe, ale chcel som niečo skutočne rýchle za pár minút.

Našiel som tri služby - Online Image Editor, MySpaceGens a Pication.

MySpaceGens vyžadovala na upload viacerých obrázkov flash plugin (netuším načo je dobrý generátor animovaných obrázkov z jedného zdrojového obrázku?! Žeby na ohviezdičkovanie / osrdiečkovanie fotografie obľúbeného speváka / koňa / psa?), takže zostali dve.

Online Image Editor je jednoduchý grafický editor napísaný v DHTML. Po spustení Animation Wizardu doň nasúkate niekoľko obrázkov, potom ich OIE spracuje do animovaného gifu a otvorí editor na postprocessing. Môžete obrázok zmenšiť, orezať, znížiť počet farieb, upravenie farebnosti, farebné filtre, pridanie efektov, ... Nakoniec umožní obrázok uložiť na disk (download) alebo uploadnuť na ImageShack (upload nefungoval). Pekne je vymyslené znižovanie počtu farieb - editor spraví tri náhľady výsledných animovaných gifov aj s konkrétnym počtom farieb, percentuálnym ušetrením veľkosti a výslednou veľkosťou, kliknutím si potom vyberiete najmenej hnusný výsledný obrázok. Lahôdkou je undo, pri webových aplikáciách nevídaná to vec.



Picasion je jednoduchší. Ponúka len upload zdrojových obrázkov, prípadnú zmenu veľkosti a zmenu rýchlosti výsledného GIF-u. Ako výstup ponúka uloženie na disk (download). Na vstupe môže byť aj obrázok z Flickera alebo Picasy, pre mňa to ale užitočné nie je.

Výsledné hodnotenie dopadlo jednoznačne - zvíťazil Online Image Editor.

Žiadne komentáre: