pondelok 22. marca 2004

One down, three to go...

Aj keď nesúhlasím s Russellovými politickými názormi, má na stránke titulnú stranu magazínu The Economist. Ten obrázok stojí za zamyslenie.

piatok 19. marca 2004

Krocan na whisky

Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!!

Trošku se prospíme
Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.

Dobrou chuť a příjemnou zábavu při vaření!

--credits: Miko

štvrtok 18. marca 2004

Chatbot

ak to nie je fake konverzacia ale realny dialog tak by som to asi takto narychlo nerozoznal. Zaujimave by bolo napojit par botov do chatu a mame super scenar pre sitcom. Aj tak niekedy podozrievam autorov sitcomov ze pouzivaju taketo nieco na generovanie textov...

Madrid: Útoky byly "selháním, bomby měly vybuchnout v tunelu"

Bydlím v Alcala Henares, v městě nedaleko Madridu, kde teroristé umístili bomby do vlaků. Náklaďák s výbušninami byl nalezen 100 metrů od mého domu. Útok na vlaky ve Španělsku selhal. V důsledku opravářských prací u vjezdu do stanice Atocha měly vlaky zpoždění několika minut.

Teroristé naprogramovali bomby podle oficiálního jizdního řádu. Stanice Atocha je vjezdem do šest kilometrů dlouhého tunelu, v němž jsou dvě podzemní stanice.

Alespoň tři z oněch čtyř vlaků měly explodovat v tunelu. V tom případě by nepřežil téměř nikdo. Každého rána dopravuje každý vlak 2000 - 2500 lidí. Cílem hyen bylo usmrtit 8000 - 10000.

Tak toto je sila! Originál článok...

Bot or human?

A - hi
B - hi, how are ya?
A - i'm good. whats new man?
B - nothing much - i just dropped in when i was checking my mail. no-one here!
A - heh yeah it is kinda quiet...you know why though don't you!
B - no, why?
A - national holiday in the uk!
B - what, thursday? i don't know any national holiday on thursday! and besides wouldn't that mean there were more people not less?
A - yeah youre right, i was confused with pancake day
B - pancake day! i love pancakes...mmmm so tasty
A - yeah me too, but i forget every damn year
B - did you forget this year?
A - yes! damn!
B - well any day can be pancake day - just make pancakes
A - its not the same!
B - sure it is! hey, this one year I bought a box of 'pancake mix' for pancake day...guess what?
A - go on?
B - it was a box of flour!
A - LOL thats bad news dude
B - tell me about it - you had to add the eggs and everything
A - i didn't know you used eggs to make pancakes
B - you dont? well these were pretty tasty anyway, even if I did get ripped off!!
A - national holiday in the uk!
B - lol
B - hey, where are you from? the usa?
A - no the uk. Birmingham.
B - oh cool. did you watch robocop 2 last night?
A - what side was it on?
B - sky one
A - we haven't got sky
A - but i've seen it before
A - it wasn't as good as robocop
B - i agree, though it was cool in places.
A - did you watch robocop last night
B - yes, i just said i did!
A - no you said you watched robocop 2 not robocop - so which one was it?
B - robocop 2 - pedant!
A - not robocop or robocop 3 or robocop the series
B - it was definitely robocop 2, the one with kain the second robocop in it. i haven't seen robocop 3 or the series.
A - ok, chill out, take a pill
B - consider me chilled, daddy-o
B - i've gotta get going now, i'm meeting some friends.
B - you know it. l8r

celý článok...

utorok 16. marca 2004

Vyprávjaní

Linkou z Britských listov som sa dostal na krásny blog zjavne starého pána. Jeho vyprávjaní je plné zaujímavých zážitkov. Stojí to za to.
Update: Archív s množstvom liniek je ľahko možné prehliadnuť a to by bola škoda - sú tam pekné kúsky.

Zidovske ftipy

Největší židovské dilema: plátek šunky zdarma.

piatok 5. marca 2004

World Subways

Chcete vedieť, ako vyzerá metro (subway, u-bahn) v Chicagu, New Yorku, Tokyu, Moskve, Berlíne alebo v ďalších asi 20 mestách? Stránka World Subways zobrazuje schémy metra v rozlíšení 1 míla = 2 pixle.

utorok 2. marca 2004

Zmrdi...

Dynamicky se rozbíhající "mobilizace" přinesla zmrdům nové perspektivy. Opět je to tak, že v mobilech se spousta lidí nevyzná. Zmrdi je ale rádi poučují poloanglickými výrazy a dělají z nich úplné kretény. Hází po běžném spotřebiteli spousty termínů a ten pak nakonec odchází z obchodu s telefony s nějakým krámem, kterými na západ od nás podkládají kratší nohu u stolu, a smlouvou s telekomunikační společností na dva roky. Zde platí úplně to samé, co v IT oblasti : nejste povinen se v tom vyznat. Ruku na srdce : viděli jste někdy v obchodu s mobily prodávat staršího člověka? Ne. Je to tam samej mladej zmrd. Mobilní operátoři se nepochybně nacházejí ve stádiu ovládnutí zmrdy stupně tři, tzn. zmrdi zaměstnávají další zmrdy a okupují celé firmy. Produktem zmrdů jsou také imbecilní reklamy na mobilní telefony, které jsou hyperaktivností a jásavostí deprimují většinu populace ještě více než reklamy na vložky. Zdá se, že mobilní operátoři už ani nepředpokládají, že by jejich produkty nakupoval někdo jiný, než zase zmrdi, a chovají se podle toho. Pro mne je jakýkoli styk s mým mobilním operátorem nanejvýš protivný a raději bych si nechal vyšetřovat oční pozadí, než bych šel do příslušného obchodu...
Celá D-FENSova zmrdológia je veľmi podarené dielo.

pondelok 1. marca 2004

Jak si nas omotavaji....

Když jsem se před pár lety stěhoval od rodičů, neměl jsem asi půl roku televizi. A byl jsem totálně vedle.
Všichni se bavili o tom, jaký převleky použil Novotný ve snaze udělat ze sebe normálního člověka a jak strašně srandovní byla poslední reklama na protiprůjmové vložky...
...Vodní kámen, to je prevít. Ten vám rozflákal pračku! Nevím jak to dokázal, ale raději si koupím Calgon. Protože až budu mít za 30 let v pračce takové usazeniny jaké mi znázornili v reklamě, těžko budu šetřit na novou. Jenže do té doby se mi rozbije z jiného důvodu.
Myslim ze nielen clanok o TV reklame, ale vela clankov na D-FENS webe je dobrych.
Btw: Web je inšpirovaný filmom Voľný pád (Falling Down).