štvrtok 30. októbra 2003

taglibs

Celkom sa mi dari pisat tagliby na formatovanie nasich dat v aplikacii tak ze ich vie msie vytlacit presne ako chcem, teda milimetrove pozicionovanie a tlac cohokolvek kamkolvek kam dosiahne tlaciaren.
Strankovanie html vystupov je celkom pekne.
Podarilo sa mi rozchodit aj debugovanie taglibs v eclipse, takze sa s vdakou lucim s testovacimi vypismi, jedinym to debugovacim nastrojom od cias prvych c/c++ cgi aplikacii.

utorok 7. októbra 2003

Zbijacka & vrtacka madness

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Drrrrrrruuuuuuuuuuuuaaaaaaaammmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Drrrrrrrrrrr! Drrrrrrrrrrr! Drrrrrrrrruuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrr!
Nadstavuju nam tretie poschodie na budove v ktorej travim pracovny cas, takze tento tyzden pocuvame krasne priklepove vrtackove (alebo co je to za zvera) improvizacie.
Neda sa to predlusit ani naplno pustenou hudbou do sluchatok, takze kocentracia na pracu je okolo 20%.

piatok 3. októbra 2003

Zvieratkoooo

Vcera som od Moniky dostal dlho slubovane zvieratko. Parada! Celkom chutne.

štvrtok 2. októbra 2003

Palm

Kupil som si od kolegu secondhand palm computer Handera TRGpro. Je to starucky palm s 16.5 MHz procesorom od Motoroly, takze ziadne MP3 alebo MPEG/DIVX. Ma to ale 16 stupnov sedej, 8MB RAM, IR-port, CF-card slot + 8MB CF card, synchronizacnu COM-kolisku na prenos dat z/na PC.

Je na to celkom dobry eBook reader a moja kolekcia cca 120MB neprecitanych eBooks sa postupne presuva z pc-cka cez palm do hlavy.

Zabudol som napisat, ze som pocas testovania tohoto palmu precital noveho Kulhanka - Nocny klub. Dve knizky mali 794kB kompresovaneho (pdb) textu a zmakol som to za cca 2 tyzdne. Palm ma velmi dobre citatelnu obrazovku, ostre pismo s ostrymi okrajmi bez antialiasingu.