štvrtok 28. augusta 2003

martinove c{i}ary

martin ma vo svojom blogu zaujimavu ukazku svojej prace za ostatne 2 roky.
Dozvedel som sa ze tie siroke sede ciary nie su ciary, ale veeeeela prekazok, napr. elektricke vedenie. Parada!
update:uz su aj 3d obrazteky!

štvrtok 14. augusta 2003

zooropa koncert problem - riesenie

Riesenie je jednoduche (ako vsetko co clovek vie - v case ked uz to vie). Riesenie je tu napisane rovnakou farbou ako je farba pozadia, takze mate poslednu sancu nepozriet sa na riesenie a vymyslet to vlastnou hlavou. Takze ak to chcete vidiet stlacte CTRL+A alebo oznacte text odtialto >
Zakladom riesenia je prepravit dvoch najpomalsich chodcov (Larry a Adam) naraz. Vacsina ludi chce previezt tychto slimakov ako prvych, naspat sa niekto musi vratit, takze to riesitel rychlo vzda. Uspesne riesenie je nasledovne:
1. Bono (1) a Edge (2), 2 minuty
2. Bono (1) naspat, 1 minuta
3. Larry (10) a Adam (5), 10 minut
4. Edge (2) naspat, 2 minuty
5. Bono (1) a Edge (2), 2 minuty
Takze mame spolu 17 minut. Jednoduche, ze?

< az potialto, medzi tym by malo byt viditelne riesenie.
Dobre, ze?

piatok 8. augusta 2003

zooropa koncert problem

Od Moniky som dostal skvele zadanie:
U2 ma koncert, ktory zacina o 17 minut. Clenovia skupiny musia prejst cez most, aby sa na koncert dostali. Vsetci styria chlapi sa nachadzaju na jednej strane mosta. Musite im pomoct dostat sa cez most na opacnu. Je noc. Maju jednu baterku. Cez most mozu naraz prechadzat maximalne 2 ludia.
Kazda prechadzajuca skupinka, bez ohladu ci je to 1 alebo 2 ludia, musi mat so sebou baterku. Baterka musi byt vzdy z jednej strany na druhu nesena, nemozno ju hodit ani nic podobne. Kazdy clen skupiny chodi inak rychlo. Ked idu dvaja v skupine, musia ist tak rychlo ako to zvlada pomalsi clen. Tu su rychlosti prechodu mosta pre jednotlivych clenov:
Clencas prechodu
Bono1 min
Edge2 min
Adam5 min
Larry10 min
Priklad : Ak by Bono a Larry prechadzali ako prvi, trvalo by to 10 minut kym by sa dostali na druhu stranu. Ak by sa potom Larry vratil nazat s baterkou, uplynulo by 20 minut a vy ste zlyhali vo vasej ulohe. (nezabudajte, ze mate iba 17 minut).
Aj ked to na prvy aj druhy pohlad vyzera ze sa to neda, da sa to. Len treba zvolit netradicny postup.

dovolenkove obdobie

Vo firme mame dovolenkove obdobie, takze je tu klud. Mam obrovsky kancel len pre seba. :o)
stale hladam vhodny tool na spravovanie svojho blogu. Potrebujem nieco jednoduche, najlepsie native aplikacie pre windoze (webovy editor bloggeru nie je zly, ale proste to nie je ono) a musi to bez problemov komunikovat s bloggerom. Martin bezi na movabletype, ale blog spravuje cez w.bloggar. Skusim, uvidim...
Blogger ma api, videl som niekde aj php classy pre pracu s tymto api, mozno si nieco napisem sam v phpcku.
update: wblogger nevie poriadne spravit publish clanku ak nebol clanok zmeny. Omylom som stlacil ctrl+t (new tab v mozille) a nejako chaoticky sa vypublishoval clanok ktory bol ulozeny ale nebol publishnuty. skusim to este vyskumat a ak je to bug, napisem autorovi.
update 2: nevie to spravit publish aj zmeneneho clanku, tento update som poslal cez post & publish a nic sa nezmenilo. Musel som ist do webeditoru v bloggeri a dat "republish last".